Άχρηστες Πληροφορίες

Σε ένα καθημερινό καταιγισμό "ειδήσεων" και δισεκατομμυρίων πληροφοριών, τι είναι τελικά χρήσιμο και τι σαβούρα? Τι βρήσκει κανείς στο διαδίκτυο

 - Η γνωστή συνοικία Πατήσια ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη Τούρκικη λέξη που σημαίνει  τα κεκτημένα αγροκτήματα!
 - Η ακριβής εξήγηση της φράσης "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα" δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα αφού σημαίνει "Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή"!
 - Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες
 - Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα
 - Το ανθρώπινο μάτι αγναντεύει τη θάλασσα μέχρι τον ορίζοντα και μέχρι μια απόσταση της τάξεως των 8 (περίπου) ναυτικών μιλίων. Αν όμως επεκτείνουμε τη γραμμή που αγναντεύουμε, αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι τους αντίποδες μας στη άλλα άκρη της Γης, δηλαδή σε μια απόσταση (περίπου) 20.000 ναυτικών μιλίων. Το μάτι δεν μπορεί να δει μέχρι εκεί λόγω της καμπυλότητας της Γης!! - H λέξη "Checkmate" στο σκάκι, προέρχεται από την περσική φράση "Shah Mat" που σημαίνει "ο βασιλιάς είναι νεκρός" !!!
 - To υδρογόνο είναι ένα πολύ εύφλεκτο αέριο. Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την καύση. Παρ' όλ' αυτά, το νέρο, που αποτελείται από υδρογόνο και οξυγόνο, χρησιμοποιείται για την κατάσβεση φωτιάς!!!
 - O Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν αυτός που επινόησε το ψαλίδι!!!
 - Οι αστροναύτες που βρίσκονται σε διαστημικούς σταθμούς δεν έχουν την αίσθηση του βάρους όχι επειδή δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα, αλλά επειδή βρίσκονται σε ελεύθερη περιστροφή γύρω από τη γη!!!
 - Στην ταινία "Fantasia" του Disney, το όνομα του μάγου είναι Yensid, δηλαδή Disney ανάποδα!!!
 - To σήμα του δολλαρίου ($) (που κανονικά έχει 2 κάθετες γραμμές και όχι μία) είναι η ένωση των γραμμάτων U και S!!!
 - Αν μπορούσαμε να σμικρύνουμε το Ηλιακό μας Σύστημα κατά ένα τρισεκατομμύριο φορές, τότε θα είχε το μέγεθος ενός μεγάλου δωματίου, και ο Ήλιος το μέγεθος του κεφαλιού μιας καρφίτσας!!!
 - Αποκλείεται κάποιος να φταιρνιστεί με ανοιχτά μάτια!!
 - Το πραγματικό όνομα του Λος Άντζελες είναι   "El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula" το οποίο σημαίνει "η πόλη των αγγέλων"!!
 - Αν σε κάποιο άγαλμα αυτός που αναπαριστάται είναι πάνω σε άλογο που έχει τα μπροστά πόδια του στον αέρα, τότε αυτός σκοτώθηκε σε μάχη. Αν έχει το ένα πόδι στον αέρα, τότε αυτός πέθανε από τραύματα που έπαθε σε μάχη, ενώ αν όλα τα πόδια του αλόγου ακουμπούν στο έδαφος, τότε αυτός πέθανε από φυσικά αίτια!!
 - Σε μια μελέτη σε στρουθοκαμήλους, που διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια, δεν αναφέρθηκε ποτέ το φαινόμενο κάποια από αυτές να τοποθετήσει το κεφάλι της στο έδαφος όταν τρόμαζε!!
 - Αμα φταιρνιστείς πολύ δυνατά μπορεί να σπάσεις κάποιο από τα πλευρά σου. Άμα κρατάς το φταίρνισμά σου μπορεί και να πεθάνεις!! ?????
 - Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος 20 φορές είναι" η κόρη του ματιού.
 - Τα μυρμήγκια τεντώνονται το πρωί όταν ξυπνούν!
 - Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
 - Ο δυνατότερος σεισμός που έχει καταγραφεί είναι έντασης 9,5 Ρίχτερ και συνέβη στη νότια Χιλή, το 1960. Τα παλιρροϊκά κύματα που σηκώθηκαν είχαν ύψος 10 μέτρα και κατέστρεψαν τα περισσότερα χωριά της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα κύματα σκότωσαν 61 άτομα στη Χαβάη, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την εστία του σεισμού
 - Ο Βασιλιάς στις κούπες είναι ο μόνος χωρίς μουστάκι
 - Αα σταφύλια ανατινάζονται αν τα βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων!!
 - Η αγγλική πρόταση "the quick brown fox jumps over the lazy dog" (που φαίνεται και άμα ανοίξετε ένα αρχείο γραμματοσειράς) χρησιμοποιεί όλα τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου!!
 - Η λέξη "byte" είναι συνήρηση του "by eight" ενώ η λέξη "pixel" είναι συνήρηση του "picture cell"!!
 - Η πόλη του Μεξικό βουλιάζει περίπου 20cm κάθε χρόνο!!
 - Είναι αδύνατον να γλύψεις τον αγκώνα σου!!
 - Ολα τα χημικά που περιέχονται στο ανθρώπινο σώμα κοστίζουν περίπου 6,25 ευρώ!!
 - Οι καμήλες έχουν 3 βλέφαρα για να προστατεύουν τα μάτια τους από την άμμο!!
 - Η Μόνα Λίζα στον γνωστό πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίτσι, ονομαζόταν Λίζα Γκεραρντίνι και είχε παντρευτεί τον Τζιοκόντο, έναν πλούσιο έμπορο μεταξιού, που διατηρούσε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ντα Βίντσι!!
 - Ενα μπουκάλι νερό 1 λίτρου πωλείται στην Ευρώπη κατά μέσο όρο 2,55 ευρώ, που σημαίνει ότι το ένα κυβικό κοστίζει 2.550 ευρώ, την ώρα που η αντίστοιχη ποσότητα σε νερό βρύσης κοστίζει μόλις 1 ευρώ περίπου !!
 - Το πιο ανθεκτικό αυτοκίνητο όλων των εποχών ήταν μια πετρελαιοκίνητη Mercedes 180D του 1957, η οποία διήνησε 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε 21 χρόνια. Αυτή είναι περίπου όσο 5 φορές η απόσταση της γης από την σελήνη!!
 - Η ποσότητα του νερού στην γη έχει παραμείνει η ίδια από την δημιουργία της, δηλαδή πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια!!
 - Το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην γη αυτήν την στιγμή είναι το Mauna Lau με ύψος 4168 μέτρα. Μια ηφαιστειακή έκρηξη του διαρκεί περίπου 1 χρόνο.!!
 - Δεν υπάρχει έδαφος στον νότιο πόλο, αλλά πάγος που επιπλέει. Το 1958 το υποβρύχιο Ναυτίλος ήταν το πρώτο που πέρασε από τον αρκτικό ωκεανό, διανύοντας απόσταση 2945 χιλιομέτρων κάτω από τον πάγο!!
 - ΕΝΑ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΑ 160 km ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ 4 m ΜΑΚΡΙΑ.
 - Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ 17km ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΣΩ ΗΣΥΧΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
 - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΝΟΣ ΗΧΟΥ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 3 ΜΟΙΡΩΝ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ
 - ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΨΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΕΝΑ ΓΥΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙS
 - ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 1,5 ΚΑΙ 2 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΖΥΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΚΙΛΑ.ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ 6,5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 4,5 ΜΕΤΡΑ
 - ΑΙΜΟΦΟΡΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, 3,75 m ΝΕΥΡΩΝ ,1500 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ,650 ΙΔΡΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
 - Η ΚΥΡΙΑ VASSILYEV ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ 69 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1725-65 ΣΕ 27 ΤΟΚΕΤΟΥΣ!!!! ΜΕΣΑ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ 16 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΙΔΥΜΩΝ  6 ΦΟΡΕΣ ΤΡΙΔΥΜΑ  ΚΑΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ.;?>